2017 m. vasario 26 d., sekmadienis

Gaminkime kartu: Tom Yum


Labas rytas, mano brangieji, vis gi vakar buvo nuspręsta, kad savaitgaliais reikia pailsėti, būtent todėl šiandien teko atsikelti iš pat ryto tam, kad galėčiau pabaigti suplanuotus šios savaitės įrašus. Jau labai seniai planavau parodyti ir papasakoti apie mūsų namuose gaminama azijietišką sriubą su Tom Yum pasta. Pagaliau ta diena atėjo... 



Šitas receptas nėra iš labai paprastų. Žinote, kas yra svarbiausiai gaminant Azijietišką virtuvę namuose? Tiksliai žinoti koks skonis patinka Jums. Nebūtinai tai turi būti visiška šios virtuvės klasika, juk mes paprasti žmonės, įmanomos variacijos. Pavyzdžiui aš, ilgą laiką dirbant tik su tokio tipo virtuvėmis restoranų versle supratau, kad man patinka aštriau, patinka vištienos ir jūros gerybių duetas, labiau mėgstu aštrių, negu saldžių paprikų padažą, nekenčiu ceberžovės ir kario padažų. Šnekant tik apie padažus ir pastas, mano mėgstamiausia Tom Yum. 
Tom Yum - tai tailandietiška sriuba, klasikinis jos variantas gaminamas su krevetėmis, laimo sultimis, petražovėmis ir daržovėmis ir kokosų pienu. 

Kodėl aš pastoviai sakau, kad reikia žinoti, kokio skonio norima? Nes gaminant Azijietišką maistą, prieskoniai ir padažai groja vos ne pirmas pagrindinio skonio simfonijas. 

Ką naudoju aš:



Dauguma gaminant naudoja žuvies padažą, aš jo nenaudoju visiškai, nes man jis nepatinka. 

Alyvuogių aliejų sumaišome su keptu sezamo aliejumi santykiu 60 alyvuogių/40 keptų sezamų. Kaitiname aliejų gilioje keptuvėje su česnako skiltelėmis ir aitrios paprikos griežinėliais (jeigu patinka aštriau, neišimame iš aitriosios paprikos sėklas). Pradedame kepti nuo vištienos (pas mane 300 gr)


Sriubai aš perku nevirtas krevetes, 400 gr  pakelio man užteko dviems kartams. Šitoje vietoje noriu pasakyti, kad gali būti ir tik krevetės, na o mano vyrui patinka tik vištiena.



Kodėl aš sakau, kad Azijiečių virtuvė tai vieta jūsų skoniui, skonio receptoriams ir fantazijai? Nes parašyti, kiek reikia įdėti vieno ar kito padažo tiesiog neįmanoma. Pats juokingiausias dalykas, kad net profesionalūs virėjai rašo savo gamybos aprašymuose - prieskoniai ir padažai, o kas ir kiek, čia jau priklauso nuo meistro rankos.
Ką naudojau aš:
Kaip jau žinote, man patinka aštriau, todėl mano pasirinkimas - aitriųjų paprikų padažas, sojos padažas, vos vos saldžiųjų paprikų padažo ir pilnas įpakavimas Tom Yum pastos. Jeigu nepatinka aštriai, rekomenduoju naudoti tik pusę pakelio Tom Yum arba nenaudoti Aitriųjų paprikų padažo (vietoje jo galima naudoti saldžiųjų). Kaip sakoma, viskas priklauso tik nuo jūsų skonio ir noro. Juk gaminame sau, svarbu, kad mums būtų skanu.


Įpilame sultinio




Ištraukiame krevetes, nes pervirtos krevetės nėra skanu. Į mūsų pusiau paruoštą sriubą įdedame makaronus. Klasikinė Tom Yum sriuba be makaronų, bet man jie taip patinka, kad nieko negaliu sau padaryti. Bandžiau gaminti su ryžiniais (kur stikliniai ir permatomi), nepatiko, jie visiškai neturi skonio. Tokio tipo makaraonai idealiai tinka gaminant salotas.
Viriname ant stiprios ugnies, kol makaronai nebus minkšti.


Supjaustome daržoves: morkas, aitrią ir saldžią papriką, porą. Baigiant virti makaronams sudedame ir daržoves, virinama kelias minutes. Klasikinėje Azijiečių virtuvėje daroma taip: paruoštus daržoves sudeda į lėkštes, įpila sriubos. Nuo sriubos karščio daržovės suminkštėja. Man toks variantas nelabai patiko, visiškai traškios daržovės ne mano istorija, todėl aš juos gaminu taip.



Pabaigai papuošiame patiekalą svogūnų laiškais ir jau gamintomis krevetėmis.


Kodėl aš pasirinkau aprašyti būtent šią sriubą, nes receptas nėra super lengvas, o pinigų investuoti reikia nemažai superkant visus prieskonius ir pastas? Aš labai noriu, kad Jūs pradėtumėte virtuvėje gaminti kartu, ragauti ir klausti ir girdėti kitų nuomonę. Juk "gaminkime kartu" nereiškia gaminti su manimi, tai reiškia gaminti kartu savo virtuvėje. Pamatysite, kaip pagerės jūsų santykiai. Girdėjau, kad JAV yra net prishologinės pagalvos kursai poroms, kur jie tiesiog gamina kartu.


Gero sekmadienio, brangieji, Gaminkime kartu....

Skanaus,








SHARE:

Komentarų nėra

Rašyti komentarą

Blogger Template Created by pipdig